21 C
Roma
18.6 C
Milano
Pubblicità
Pubblicità
Pubblicità

POLITICA

PubblicitàLancio Master 2023 Limited Edition

ESTERI

Pubblicità
HomeculturaVacanță în România: concurs literar pentru românii emigrați

Vacanță în România: concurs literar pentru românii emigrați

Pubblicità
GAIAITALIA.COM NOTIZIE anche su TELEGRAMIscrivetevi al nostro Canale Telegram

de Gaiaitalia.com | Emigrantul #Emigrantul twitter@gaiaitaliacom #concurs

 

 

“Nu ştiu alţi cum sunt, dar eu, când mă gândesc la locul naşterii mele, la casa părintească din Humuleşti, la stâlpul hornului unde lega mama o şfară cu motocei la capăt, de crăpau mâţele jucându-se cu ei, la prichiciul vetrei cel humuit, de care mă ţineam când începusem a merge copăcel, la cuptiorul pe care ma ascundeam, când ne jucam noi, băieţii, de-a mijoarca, şi la alte jocuri şi jucării pline de hazul şi farmecul copilăresc, parcă-mi saltă şi acum inima de bucurie!”

Așa își începe frumoasele sale ”amintiri din copilărie”. La rândul nostru ne-am gândit la un concurs dedicat românilor emigrați, mici și mari, care și-au petrecut vacanța de vară în România. Voi vă scrieți amintirile, pățaniile sau poveștile, noi le publicăm noi și vi le premiem după numărul de cititori.

Textele trebuie trimise la redactia@emigrantul.it până la data de 10 octombrie însoțite de datele personale și o fotocopie a documentului de identitate a autorului.

Ele vor fi publicate în ediția online www.emigrantul.it dar și în cea tipărită.

 

Premierea va avea loc pe 20 octombrie cu:
Locul I –  Excursie de 3 zile la Orvieto

Locul al II-lea  – Un aparat de fotografiat  Nikon coolpix A100

Locul al III-lea –  Cumpărături de 50 euro în supermarketul românesc La Strada din Roma. 

Dacă participantul nu este din Italia sau nu vrea sau nu poate să vină la premiere, valoarea acestuia este quantificabil la suma de: locul I –  250 de euro, locul al II-lea 100 euro și locul al III-lea, 50 euro și poate fi primit în cont de câștigător. 

 

Regulament de participare: 
Participanții trebuie să fie cetățeni români sau să aibă unul dintre părinți român, să se afle în afara granițelor, emigrat. 

Poveștile sau povestirile trimise vor fi în limba română, în format text, scrise în Word, fără limită de lungime dar exclusiv (neapărat) cu diacritice și nu doar cu majuscule. 

Nu se acceptă textele în alte limbi.

Sunt bine venite textele însoțite de fotografii edificatoare, legate de acea vacanță sau poveste. Fotografiile în format jpeg sau tiff. 

Pentru o mai bună promovare și incitare la lectură, titlurile vor fi puse de redacție, acolo unde cele propuse de scriiotri nu ni se par edificatoare și de impact. 

Locurile câștigătoare vor fi stabilite de către numărul de cititori ai fiecărei povestiri publicate, la fiecare material existând un contor care numără în timp real fiecare cititor intrat. Număîrătoarea se încheie pe data de 10 octombrie, ora 20, ora României. 

Textele vor fi trimise EXCLUSIV pe adresa redactia@emigrantul.it

Pe întreaga perioadă de desfășurare a concursului, autorii textelor trimise vor ceda drepturile de publicare și folosire Editurii Diaspora, deținătorul publicației Emigrantul. 

 
 

(21 august 2018)

©Gaiaitalia.com 2018 | Emigrantul

 

 

 
 

 

 

Pubblicità

LEGGI ANCHE