17.5 C
Roma
16.4 C
Milano
Pubblicità
Pubblicità
Pubblicità

POLITICA

PubblicitàLancio Master 2023 Limited Edition

ESTERI

Pubblicità
HomelgbtA falimentat referendumul Bisericii Ortodoxe Române împotriva căsătoriei egalitare

A falimentat referendumul Bisericii Ortodoxe Române împotriva căsătoriei egalitare

Pubblicità
GAIAITALIA.COM NOTIZIE anche su TELEGRAMIscrivetevi al nostro Canale Telegram

de Paolo M. Minciotti Trad. Cristi Merchea #LGBT twitter@gaiaitaliacom #România

 

I-a mers prost: numai 20% sau ceva mai mult dintre cei cu drept de vot s-au deranjat și și-au ocupat ziua liberă de duminică pentru  a merge la vot contra Constituției care garantează și românilor căsătoria egalitară, care e pur și simplu dreptul de a se uni pe viață (sau cât durează, așa cum se întâmplă multor perechi) cu cine se uibește.

Referendumul cerea autorizarea modificării constituționale specifice care interzice căsătoria egalitară și avea nevoie de un quorum de 30% care nu a fost atins, cu toată propaganda preoților ortodocși din bisericile din țară în favoarea abolirii din cartea constituției a prevederii care legalizează căsătoriile egalitare.

A fost Associated Press cea care a informat prima că referendumul a fost un fiasco sau, mai bine, că cele care au clacat au fost apelurile delirante șl discriminatorii ale Bisericii Ortodoxe și ai aliaților săi din Guvernul de la București și guvernul din umbră al Moscovei. Întrebarea referendară cerea să fie modificată Constituția acolo unde se arăta că actul căsătoriei între două persoane era în vechea formulare „căsătorie între bărbat și femeie”.

 
 

(8 ottobre 2018)

©gaiaitalia.com 2018

 

 

 
 

 

 

Pubblicità

LEGGI ANCHE