Pubblicità
15.2 C
Roma
13.8 C
Milano
martedì, Aprile 16, 2024
Pubblicità
PubblicitàBritish School Banner 2023

POLITICA

PubblicitàLancio Master 2023 Limited Edition

ESTERI

Pubblicità
Pubblicità
HomeNotizie1918-2018 România se povestește… la Roma

1918-2018 România se povestește… la Roma

GAIAITALIA.COM NOTIZIE anche su TELEGRAMIscrivetevi al nostro Canale Telegram
foto: Mihaela Motoc | Corina Vatavu

di Emigrantul | Doina Mustățea #România twitter@gaiaitaliacom #Roma

 

 

Muzeul We-Gil, pus la dispoziția organizatorilor de Regiunea Lazio, a fost aproape neîncapator pentru toți cei care au dorit să salute și să onoreze istoria și cultura poporului român. Prezenți în expoziție ca martori incontestabili ai culturii si istoriei, oameni care au marcat timpul, viața și existența României în cei 100 de ani. Opere de excepție, tablouri ale artistelor Doina Botez și Luminița Țăranu au dat o culoare ambientului și expresia faptului că românul s-a născut cu arta-n suflet, că trăiește și se hrănește spiritual cu ea.

Tot o pată de culoare de o altă factură este și colecția de costume populare expusa ne-a teleportat în timpurile străvechi ale unei alte Românii creaoare de frumos, cea a țăranului român. Ochiul vizitatorului a fost atras și de colecția de icoane ortodoxe vechi datate din secolele XIX-lea și XX, colectie a Muzeului Vamal din Moldova, adusă special pentru acest eveniment de colonelul Petru Costin.

foto: Mihaela Motoc | Corina Vatavu

Muzeul We-Gil va fi deschis publicului timp de o săptămână iar in zilele urmatoare va fi gazda altor invitati speciali. În fiecare noapte muzeul va avea o iluminație externă care va reprezenta steagul României cu cele trei culori: roșu, galben și albastru.

Nu ratati să fiti alaturi de România și de valorile ei, să vă umpleți mintea si sufletul de comorile trecutului si prezentului românesc.

 





 

(12 settembre 2018)

©gaiaitalia.com 2018 – diritti riservati, riproduzione vietata

 





 

 

 

Pubblicità

LEGGI ANCHE